Alternativ mode på vej frem

Moden ændrer sig konstant, og over de seneste år er det gået hurtigere end nogensinde før. Det betyder samtidig, at alternativ mode er på vej frem, og at man ikke længere behøver at begrænse sig.

Fast fashion ændrer på trends

Det skyldes især fast fashion-fænomenet, at mode ændrer sig så hurtigt. Mange forretninger sender de nyeste kollektioner ud hver eneste uge. Der går ikke længere ret lang tid, før trends fra de store modepræsentationer er at finde i forretningerne.

Desuden er der mange nytænkende folk i modeindustrien. Et godt eksempel er den danske iværksætter Michael Ginnerskov Jensen, som er et forholdsvis stort navn inden for branchen. Han har haft succes med adskillige projekter, der relaterer sig til mode, fast fashion og indimellem alternativ mode. Endda i krisetider har Ginnerskov Jensen haft succes, og vi ser da også, at der fortsat er sket ting i modebranchen i et kaotisk år som 2020.

Kostumer bruges ved flere lejligheder

Udover den almindelige mode er der også langt flere lejligheder, hvor kostumer og sjove outfits kan benyttes.

Det er der formentligt flere årsager til: Flere fester, flere julefrokoster, flere nye særdage som fx Halloween, samt mere kulturel indflydelse, der har åbnet op for visse ting.

En sjov trend er selvfølgelig mankinien, der er i fokus her på siden. Den blev et fænomen efter Borat-filmen og benyttes nu ofte som kostume eller som et sjovt outfit på stranden. Og det er bare et eksempel - mange andre kostumer, der tidligere ville være no-gos, er nu blevet udbredte og populære.

Flere accessories end nogensinde før

Det er heller ikke kun almindeligt tøj, alternativt tøj og kostumer som er i udvikling. Det er også accessories. Noget som folk i større grad interesserer sig for og bruger midler på.

Vi har aldrig haft flere typer af solbriller, ure, smykker, bælter, fodtøj og hovedbeklædning end der er i dag. Det er også værd at holde øje med, for i modebranchen siger man ofte, at det er accessories, der giver det sidste pift, når først outfittet er godt på plads. Præcis ligesom med mode er der de flotte, dyre og seriøse accessories. Men der er også de små sjove ting, som kan bæres når muligheden byder sig.

Plads til individuel udfoldelse

Vi kan formentligt fastslå, at der er den personlige udfoldelse, der har gjort det muligt at lave så mange nye tiltag inden for mode, tøj og accessories. Og det ender også med at være den ultimative fordel. At vi i dag har mulighed for at klæde os på som vi ønsker, og at vi nemt kan ændre på vores stil, når vi har lyst til det.

Det kan være krævende at følge alle modetrends, men til gengæld betyder nytænkningen også, at der er mere plads til det alternative. Der er både tid og sted til at bære jakkesæt og dyrt ur, men også noget så simpelt og sjovt som en mankini. Vi har mulighed for at udfolde os, som vi ønsker, og lige præcis dét kommer der nok også til at være fokus på i de kommende år.